ПрепоръчаноНай-новите офертиТърси да купиПродадени имоти
ENGENG RUSRUS BULBUL GREGRE
МЕНЮ
Начало УслугиЗа НасВъпроси / ОтговориПолезни съветиНовиниЛюбопитноЗа Контакт
ВИДОВЕ ИМОТИ
Земеделска земяСелски имотиПарцелиЛозяПасище/мераОвощни градини
ЛОКАЦИЯ
» В село» В град» Близо до път» Близо до река» Близо до град
ГРАД / СЕЛО
» » област Бургас» област Варна» област Видин» област Добрич» област Монтана» област Плевен» област Разград» област Силистра» Област Стара Загора» област Търговище» област Шумен» Област Ямбол» община Бойница» община Кула» Цонево


Въпроси, които могат да възникнат при избор на конкретен имот

Когато Вие се спрете на определен продаван имот , предложен Ви от нас, ние ще изискваме необходимата документация за извършвани на сделката.

Ще проверим статута и собствеността на имота, ще извършим проверка за тежести на съответния имот, както и ще проверим задълженията към топлофикация, водоснабдяване и енергоразпределение.

След като се убедим, че няма юридическа или друга пречка за осъществяване на покупката на съответния имот, ние организираме среща между Вас и продавача и провеждаме преговори по условията на сделката.

Всички договорени условия се описват в писмен вид- предварителен договор за покупко- продажба на недвижим имот , който договор се разписва в присъствие на адвокат. Ние предоставяме наличната документация на Нотариус и организираме нотариалната оформяне на сделката, съгласно условията на предварителния договор.

Наш служител ще бъде с Вас и ще Ви асистира през целия процес на покупко- продажбата на недвижим имот. При възникнали въпроси винаги можете да разчитате на неговия дългогодишен опит.


Цена на земеделската земя и методи за определянето й?

Цената на земеделската земя в България се формира в зависимост от много фактори. Основните характеристики интересуващи купувачите са: категория на земята, площта, локацията, добива и дохода, който се получава от нея. Професионалните инвеститори на пазара на земеделска земя, освен услугите на местни агрономи използват при ценообразуването и т.н. ортофотокарти. Те представляват снимково изображение наложено с кадастрална информация, даващо ясна представа за точната локация, състояние граници и др. на даден имот. Тези ортофотокарти се използват и от общинските служби по земеделие при определяне размера на субсидията за всеки земеделски производител, обработващ и кандидатстващ за субсидия за площ. Пример за обработваема земя е снимката по-долу на която се виждат бразди и/или редове което е признак, че нивата е обработваема и се поддържа в добро агро-екологично състояние:


Примерна снимка на обработваема земя

Това от своя страна гарантира получаването на субсидия за съответния земеделски производител, ангажиран с култивацията й. Именно гарантираната годишна рента прави цената на дадения поземлен имот по-висока. Доста чести са и случаите, когато в едно и също землище, два съседни имота имат напълно контрастиращи категории, статут, предназначение и т.н. На следващата снимка ясно се вижда, че единия имот е обработваем, което го прави и доходоносен, а другия е просто приятна поляна, от която за съжаление инвеститорите все още нямат интерес:

Примерна снимка - два имота в едно землище

Източник : www.zemedelskazemya.com


Как се определя категория на земята?

  Земеделските земи се разделят на 10 категории - според пригодността им за производство на различни видове растителна продукция и наложените ограничения, бонитета, според вида на почвата, климатичните условия, релефа и др. качества на земята. Най-масово разпространени плодородни земи в България са от 3-та до 5-та категория. Колкото расте цифрата на категорията, толкова намалява плодородността на земята. Най-неплодородните земи са десета категория. При тях почвата е песъклива и чакълеста и те не се обработват за производство на селскостопанска продукция.

ТЪРСЕНЕ НА ИМОТ:
Цена на имота: ( лв. )
от: до:
Топ оферти: